O nama O Nemačkoj Putovanje u Nemačku Galerija Korisni linkovi Press Kontakt
Mapa
Willkommen in Deutschland
EU 2007
Kako konkurisati?
 
Ambasada SR Nemačke u Srbiji
BMZ
Pakt za stabilnost za JI Evopu
Drzavna kancelarija Bavarske
Evropski pokret u Srbiji
BMZ
Bayhost
BMZ
Politicke fondacije
 
 
Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GTZ)
Naše preduzeće
Nemačko društvo za tehničku saradnju - GTZ d.o.o. (Deutsche Gesellschaft für Technische Zusammenarbeit  (GTZ) GmbH) je preduzeće koje posluje u celom svetu u okviru  međunarodne saradnje sa ciljem održivog razvoja.  GTZ nudi perspektivna rešenja za politički, ekonomski, ekološki i socijalni razvoj u globalizovanom svetu. Pod teškim okolnostima pruža podršku kompleksnim  reformama i procesima promena. Njegov cilj je održivo poboljšanje uslova za život ljudi.
Naši nalogodavci
GTZ je preduzeće na saveznom nivou sa sedištem u Ešbornu kod Frankfurta na Majni. Osnovano je 1975. kao preduzeće iz privatnog sektora. Njegov glavni nalogodavac je Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj (BMZ). Pored toga, radi i za druge savezne resore, za vlade drugih zemalja, za međunarodne nalogodavce, kao i Evropsku komisiju, Ujedinjene nacije ili Svetsku banku, ali i preduzeća iz privatnog sektora. GTZ svoje zadatke izvršava na dobrotvornoj osnovi. Viškovi se isključivo ponovo koriste za sopstvene projekte u okviru međunarodne saradnje sa ciljem održivog razvoja.
GTZ – aktivni u celom svetu
U preko 130 zemalja u Africi, Aziji, Južnoj Americi, u zemljama u tranziciji iz istočne Evrope i novim nezavisnim državama nastalim na području bivšeg Sovjetskog saveza, preduzeće zapošljava skoro 9.300 saradnika i saradnica, od čega oko 8.200 čine domaći kadrovi. GTZ je zastupljen u  67 zemalja sa sopstvenim kancelarijama. U centrali u Ešbornu radi 1.000 zaposlenih. Pored toga, oko 350 lica radi u nadregionalnim projektima u raznim sedištima u Nemačkoj.
www.gtz.de/